петък, 28 февруари 2014 г.

Изложба на Славчо Славчев в Ракитово





Изложба "Рисунки" на Славчо Славчев ще бъде открита в залата на читалище „Будилник 1898” в Ракитово на 4 март, от 12:00 часа


Славчо Славчев e роден на 17.09.1956г. Завършва ВТУ"Св.Св. Кирил и Методий", специалност"Графика".
От 1982г. до сега е участвал в над  15 самостоятелни и колективни изложби в страната - Пазарджик, София, Пловдив, Панагюрище, Банско, както и в чужбина - Италия, Гърция.
Носител е на множество награди за карикатура, графика , живопис - Първа награда за карикатура на Националния комитет за трезвеност; Най-добрата графика - ХГ "Св. Доспевски", Пазарджик; Голямата награда на Ротари клуб - Пазарджик;Годишна награда за графика на Община Пазарджик;  Най-добра графика в изложбата "Думи в цвят" - Сдружение "Хулите"; Награда за изключителен принос към културата на Пазарджик; Годишна награда на ДПХ на името на "Георги Машев"; Награда за рисунка в изложбата "Думи в цвят" - Сдружение "Штъркел"; Годишна награда за графика на Община Пазарджик; Годишна награда за изящни изкуства в Пазарджик; Годишна награда за изобр. изкуство на кметството Калугерово; Първа награда за изобразително изкуство - конкурс "La Piazzeta" Салерно, Италия.
Живее и работи в Пазарджик. Твори в областта на   рисунката, графиката,ex Libris-а , рекламата и фотографията.