неделя, 26 август 2012 г.

Николета Керакова стана Царица на гората 2012 г. в Ракитово



Ученичката Николета Керакова стана Царица на гората 2012 г. в Ракитово на традиционния горски бал, който се проведе на 25 август в местността Парка. Николета е почти н 16 г., и е ученичка в СОУ „Св. Кл. Охридски”-Ракитово. Мечтае да следва фармация. Първа подгласничка стана Мария Ангелова, а трета се нареди Кристияна Сестримска. Балът бе открит лично от кмета на общината Любомир Петков. За веселото настроение преди избора на Царицата се грижеше трио „Бор”, а аниматор развличаше гостите и не ги оставяше да скучаят. Загрявка за големия конкурс беше и изборът на Мини мис Царица на гората, в който се включиха близо над двадесет малки принцеси. Коронката обаче грабна седемгодишната Мария Божидарова.
Журито бе с председател зам.-кмета на общината Тодор Тодоров и членове – Валентин Хaджимосков -председател на Общински съвет-Ракитово, Катя Гелина-журналист, Елена Зарева – ПР на общината и  Лилия Загурска от „Кей ем ком”, която замести представителя на спонсорите Димитър Янушев, заради конфликт на интереси.
Организирането на Горски бал в Ракитово е много стара традиция, като първият подобен празник е бил още през 30-те години на миналия век. След това провеждането му е прекъснато и се възстановява отново през 60-те години и така до 2008 година, когато спира да се организира. Балът се нарича горски, тъй като община Ракитово е известна с хубавите си гори. Традиционно организатор на Бала е Община Ракитово, но тази година финансирането изцяло бе поето от спонсори.

ИЗБОРЪТ НА ЦАРИЦА НА ГОРАТА 2012 Г. СЕ ОСЪЩЕСТВИ С ЛЮБЕЗНАТА ПОДКРЕПА НА:

ПАВЕЛ ДОЙКИН
АНГЕЛ АНГЕЛИЕВ
ПЕТЪР ВЛАДОВ ДИМОВ – БЕБО
АЛЕКСАНДЪР ДОПЧЕВ
АНГЕЛ СТАНКОВ
ДИМИТЪР ПОПЧЕВ
БИСЕР КРОПЧЕВ
ДИМИТЪР ЯНУШЕВ
ИВАН ВЕЛЕВ
АНГЕЛ ГОВЕДАРСКИ – БУЛ-ЛЕС
КРАСИМИР ВАНДЕВ
ТОДОР ТОДОРОВ
ВАЛЕНТИН ХАДЖИМОСКОВ
ДИМИТЪР ТОПАЛОВ
ДИМИТЪР БЕКТАШЕВ
 ЛЮБОМИР ПЕТКОВ





С журито

С кмета на общината Любомир Петков