неделя, 4 октомври 2015 г.

Индийски бизнесмен на гости в Ракитово



Винод Агарвал
      Бизнесменът Винод Агарвал от Ню Делхи, Индия, беше на гости на Община Ракитово по покана на кмета Любомир Петков. Причината да бъде получена тази покана е амбициозният младеж Георги Ангелов Дарелов. По време на младежкия форум на страните от БРИКС и ШОС, състоял се юли месец тази година в Русия - Уфа, Георги осъществява връзка с бизнес делегация от Индия. Чрез координацията на Виктория Варнавская (н-к отдел БРИКС и отдел Проекти) към Руския младежки съюз, беше възложено на Дарелов осъществяването на визити, с цел проучване на бизнес информационната среда в България за провеждането на  търговия и инвестиции от индийския бизнес. На бизнес срещите ,които бяха организирани пристваше самата Виктория Варнавская и същата беше гарант за качеството на провеждането им. Също така беше гарантирано от нейна страна бъдещо сътрудничество с Община Ракитово.

     Винод Агарвал развива огромен за нашите стандарти бизнес в няколко направления, в целия свят. Фирмата му е на международния пазар за полимери, като организацията е направена така, че производството им да не вреди на природата.  Освен това, Винод Агарвал и екипът му  развиват дейности в областта на образованието, като провеждането на различни видове курсове, занимават се услуги в сферата на електронното управление и дигитализация и други. Като важен факт г-н Агарвал изтъкна, че фирмата му представлява правителството на Индия в сферата на консултантските услуги в 20 страни, сред които Америка, Канада, Русия, Китай, Сингапур, Холандия и др.

     Целта на посещението му в нашата Община и България е да проучи възможностите за бизнес и инвестиция тук.  В Ракитово му е направили впечатление минералната вода, чистия въздух, качеството на млечните продукти и виното. От друга страна е приятно изненадан от хората, които определя като усмихнати и много приятелски настроени. За кмета на общината Любомир Петков определенито му беше „добър човек и добър професионалист“. След срещата си с него, Винод Агарвал сподели, че ще се върне пак с избистрени идеи за бизнес тук.