сряда, 11 юли 2012 г.

ПОКАНА


Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013
Инвестираме във Вашето бъдеще!
Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие 
и от държавния бюджет на Република България



 
Имаме удоволствието да ви поканим на откриваща пресконференция по проект „Създаване и популяризиране на културно–исторически продукт в община Ракитово, чрез адаптация на Палеонтологично находище – с. Дорково, като туристическа атракция и социализация на културен паметник крепост „Цепина”“, съфинансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“.

Събитието ще се проведе на 12.07.2012 година от 10:00 часа в залата на Общински съвет – сградата на Общинска администрация град Ракитово. В пресконференцията ще вземат участие кметът на Община Ракитово Любомир Петков, кметът на с. Дорково Николай Ковачев и Свилен Топчиев – координатор на проекта.

Проектът, който възлиза на над 2 млн. лв., цели създаването на нова туристическа дестинация, която да възроди района. Предвижда се обновяване на хижа Цепина, създаване на информационен център към нея и изграждане на „Плиоценски парк - Дорково“ - възстановка на мястото, на което през 80-те години българо-френска експедиция от учени  открива останки на живели преди 4,5 млн. години динозаври, трипръсти коне хипариони, саблезъби тигри и маймуни примати.