четвъртък, 11 юли 2013 г.

Ансамбъл „Овчарска песен”-Дорково на фестивал в Хърватска



По покана на фолклорен ансамбъл „Турополе”  с президент г- жа Злата Кундекович, ансамбъл „Овчарска песен” при НЧ „Св.Св.Кирил и Методий – 1919 г”- Дорково  участва в 13-ти Международен фестивал на фолклора в град Велика Горица, Хърватска.  Фестивалът се е провел от 04.07 да 07.07.2013 г. при следната програма: на 04.07.2013 г. е представена концертна програма от международните групи на открита сцена в парка на Културния дом в град Велика Горица. На 05.07.2013 г.  е проведено традиционно  Дефиле по улиците на град Загреб, след което концертната програма е продължила на площада в Загреб.  След поздрава от кмета на град Велика Горица към представители на международните групи, откриване на фестивала се е състояло в Културния дом в град Велика горица. На следващия ден - 06.07.2013 нашата група са имали възможност да  разглеждат на забележителностите на Загреб -столицата на Хърватска.
Същата вечер ансамбълът е участвал в Галаконцерта на международните групи, тогава е проведено и самото награждаване на участниците. За отличното си представяне нашите самодейци са получили диплом и плакет за участие, а компетентно жури  ги отличи и с награда за изворен фолклор.
    В състава на ансамбъла са  взели участие самодейци от град Костандово, град   Велинград, град София – формация „Българско хоро” с ръководител Валери Манов.   
    Самодейците от ансамбъл „Овчарска песен” изказват искрена благодарност на всички, които допринесоха за осъществяване на това приятно пътуване!