сряда, 27 май 2015 г.

Велосъстезание и Карнавал по случай Деня на детето в Ракитово
МКБППМН-Ракитово, съвместно с ВУИ „Ангел Узунов”, Сдружение „РЕ-АКТ” организират на  01.06.2015г. от 9.00 часа за трета поредна година  велосъстезание по маршрут: ул. „Иван Клинчаров” /старт-финал пред сградата на общината/ - ул. „Иван Вазов”- ул. „Христо Ботев”- ул. „Братя Кръстини”- ул. „Васил Куртев” – ул. „Иван Клинчаров”.
        Участниците ще бъдат  разделени в три възрастови групи: 1-4 кл.; 5-8 кл. и 9-11 кл.  С оглед избягване на противообществени прояви и нарушения на обществения ред служители на Участък „Полиция” ще  преустановят движението  по горецитирания маршрут.
От 10.00 часа на Централния градски площад детския празник ще продължи с Общински литературен карнавал под надслов „За да не изядат мишките книжките“. Участниците ще бъдат  разпределени в 4 възрастови групи:
Подготвителни групи на детските градини;
Ученици 1-4 клас;
Ученици 5-8 клас;
Ученици 9-11 клас.

Всеки участник представя избран литературен герой. Трябва да бъде маскиран подходящо, но по-важно е да представи своя герой с няколко изречения, скеч, стихотворение или песен, като демонстрира познаване на героя. Журито ще има право да задава въпроси. Напр.: „Кой е авторът?”, „Кое е произведението?”, „Други герои от творбата?” и т.н. с цел да се разбере дали е четено произведението. Критерии за оценка: Артистичност, оригиналност на костюма, познаване на героя и творбата. Всички участници ще дефилират пред публиката. Ще има по три награди във всяка група и много поощрителни. До момента заявки за участие в общинския карнавал са подали 41 деца.