четвъртък, 21 май 2015 г.

Природата в ... библиотеката?


 
„Аз отивам в Библиотеката“ е проект осъществяван от Училищно настоятелство „Напредък” към СОУ „Св. Климент Охридски,” по програма „Знания за успех”(2014-2015 г.) на ФРГИ, финансирана от SAP Lab’s България.” 



 Един таралеж тихо шумоли из тревите край пън. Дърво издига богати клони в зелени багри. Във въздуха пърхат птички. Ей там във високите треви се е сгушило зайче. Игриво прелитат пеперуди. Свежо и зелено.
Описанието не се отнася за гората наблизо, а за библиотеката на СОУ „Св. Климент Охридски.” Там от 1 до 14 април 2015 г. книгите отстъпиха място на четките, боите, парцалите и усилената работа. Ремонтът бе организиран от Училищно настоятелство „Напредък” и направен с доброволния труд и средства на вдъхновени от каузата хора. Използваха се средствата (880 лв.) събрани от благотворителната разпродажба на лакомства през месец януари, в която участваха майки, баби и ученици от І до VІІ клас. Новаторският дизайн се дължи основно на таланта и труда на Мелиса Хилман. Дарение от материали направи сем. Димитър и Илияна Янушеви. 20 л латекс бе дарен от Евангелската църква с пастир Стефан Зарев. Работата се подпомогна значително и от Божидар Ангелов, собственик на „Нюбилд Консулт” ООД. Реновирането на пода бе поето от бюджета на училището.
Така на всеки етап с различен дял и умения се включиха 8 родители, 11 ученици и 6 съмишленици. Заедно те дариха общо над 160 часа доброволен труд, за да може атмосферата в библиотеката да привлича учениците, да създава приятни емоции, да стимулира интереса към книгите.
Благодарим на всички, които пожелаха да бъдат част от проекта „Аз отивам в Библиотеката.” Нека ценим всяка проява и постижение на доброволчеството в нашия град.