понеделник, 5 август 2013 г.

Първа копка по проект за близо 6 млн. лв. в община Ракитово


Кметът на гр. Костандово Ясен Шишеков, 
обл. управител Иван Йорданов,
кметът на община Ракитово Любомир Петков и
 кметът на с. Дорково  Николай Ковачев


Първа копка на два строителни обекта на територията на община Ракитово бе направена на 1 август от кмета на община Ракитово Любомир Петков  и областния управител Иван Йорданов.
Проектът „Съвременен облик на община Ракитово- рехабилитация и реконструкция на общински път Дорково – Дъното и изграждане  и реконструкция на съществуваща спортна зала в гр. Костандово” се финансира по Оперативна  Програма Развитие на селските райони  2007-2013г., мярка 321 „Обновяване и развитие на населените места” и е на стойност 5 588 108 лв.
В град Костандово, пред сградата на спортната зала, водосвет отслужиха отец Георги от местния храм „Св. Константин и Елена” и отец Александър от църквата „Св. пророк Илия” в с. Дорково . Областният управител поздрави ръководството на община Ракитово за спечеления проект, а от своя страна кметът на Ракитово каза, че след ремонтните дейности обектът ще се превърна в многофункционална зала за волейбол, баскетбол и борба. В Дорково дейностите по интегрирания проект предвиждат рехабилитация и реконструкция на общински път PAZ-1181 в участъка от селото до местността Дъното на язовирна стена Батак с дължина 10602.32 м. След водосвета в Дорково кметът на общината каза, че с реализацията на този проект, Дорково няма да бъде вече село без изход, чрез него се отваря пътят към местността Дъното и културни забележителности като Палеонтологичното находище и Средновековната крепост Цепина . Областният управител Иван Йорданов определи проекта като най-значимият такъв за с. Дорково за последните три десетилетия, и пожела успешна работа на строителите и да завършат обекта в указания срок, до края на 2014г.
На събитието в Костандово и Дорково присъстваха кметовете на гр. Костандово- Ясен Шишеков, и Николай Ковачев- на с. Дорково, общински съветници, местни жители и представители на фирмата изпълнител – „Пътстрой ООД” гр. Пазарджик.