сряда, 2 октомври 2013 г.

Лекоатлетически полумаратон в чест на 100 години от Балканската война ще се проведе в Ракитово    Планински лекоатлетически полумаратон в чест на 100 години от Балканската война ще се проведе  в Ракитово тази събота. Полумаратонът - „Ремово–Блаца–Ракитово 2013” организират  Община Ракитово, сдружение „СУТКЯ” и спортен клуб „Левски” и ще се проведе на 05.10.2013 г. от 10.00 часа. Мероприятията по отбелязването на годишнината от войната ще започнат в девет часа  с поднасяне на цветя и венци пред новооткрития паметник на ген. Стилиян Ковачев в центъра на града. За участие в турнира и на място – пред сградата на Общината на 5-ти, могат да се записват всички над 14 години като дистанциите са 5 км,10 км и  20 км. Желаещите трябва да попълнят формуляр по образец и медицинско свидетелство за предсъстезателен медицински преглед. За записване, формуляри и допълнителна информация заповядайте в сайта на Общината: rakitovo.info.

НАРЕДБА ЗА УЧАСТИЕ

ОРГАНИЗАТОРИ
 Община Ракитово, СК „Левски” - Ракитово, Сдружение „Суткя” - Ракитово и МКБППМН- Ракитово

КРАТКА ИСТОРИЯ
       На 5-ти октомври 2013 год. за първи път в град Ракитово ще се проведе Планински лекоатлетически  полумаратон „РЕМОВО – БЛАТЦА - РАКИТОВО 2013 г.”, който се провежда в чест на 100 години от Балканската война. Маратонът е организиран съвместно от Община Ракитово, СК „Левски”- Ракитово и сдружение „Суткя” - Ракитово. В маратона могат да участват всички записали се за участие в определения срок и преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, извършен в здравно заведение три дни преди проявата или  1 час преди старта.
ВРЕМЕ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ
5 октомври 2013 година, гр. Ракитово

СТАРТ
Стартът на състезанието ще бъде в 10:00 часа, по определен от организаторите маршрут.

ДИСТАНЦИИ
 5 км.                               -  старт   10.00часа
 10 км.                             -  старт   10.00 часа
 20 км.                             -  старт   10:00 часа

МАРШРУТ
а) Блатца - Ракитово - 5 км;
б) Ремово - Партизанска чешма - Блатца – Ракитово - 10 км;
в) Ремово – Кемалица - Партизанска чешма – Блатца – Ракитово - 20 км.

ПРАВО НА УЧАСТИЕ
Право на участие имат всички записали се в определения срок и преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, извършен в здравно заведение три дни преди проявата или  1 час преди началото на старта.

ЗАПИСВАНЕ И ПОЛУЧАВАНЕ НА НОМЕРА

      Записването за участие в полумаратона „РЕМОВО – БЛАТЦА - РАКИТОВО 2013 г.”  се заявява чрез попълване формуляр за регистрация, качен на сайта на Община Ракитово (rakitovo.info) до 04.10.2013 г. Заявки могат да се подават по електронен път или при организаторите. Регистрацията и получаването на състезателните номера се извършва  от 8.00 ч. до 9.00 ч. на 05.10.2013 г. пред община Ракитово. Регистрацията става по реда на пристигането.  Състезателите е необходимо да носят предсъстезателен медицински преглед .

РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО
  В състезанието могат да участват представители на двата пола при положение, че:
 - към датата на провеждане на събитието са в добро физическо и психическо здраве;
-  всеки състезател е длъжен да има прикрепени номера на гърдите и гърба.
В 9.00 ч. тръгва автобус, който ще извози състезателите до мястото на старта на съответната дистанция.
       По трасето ще бъдат изградени освежителни и подкрепителни пунктове по изискванията на ИААФ-БФЛА.
       Състезанието се провежда по правилата на шосейните пробези и маратон на  ИААФ-БФЛА. Класирането е по време, по реда на пристигането на всяка отделна дистанция.
Първенците от всяка дистанция получават купа, а първите трима получават и медали. Всички участници, независимо от реда на пристигане получават грамоти за участие. Награждаването ще се извърши след приключване на всички дистанции пред паметника на генерал Стилиян Ковачев на цетнъра на гр. Ракитово.
 
ГРУПИ СЪСТЕЗАТЕЛИ
Мъже - 5км,  10км,  20 км;
                  Жени  -  5км,  10км,  20 км.

      Полумаратонът „РЕМОВО – БЛАТЦА - РАКИТОВО 2013 г.”  се провежда изцяло върху пътища от горския фонд и асфалтови участъци от общинската пътна мрежа. В този смисъл участниците в състезанието са длъжни да спазват правилата за движение по пътищата и да се съобразяват с пътната обстановка. Не се предвиждат особени мерки за ограничаване на редовния трафик на МПС по общинската и републиканска пътна мрежа. Този факт трябва да се има предвид от всички участници по време на състезанието.
      На участъците с повишена техническа трудност на преминаване ще бъде поставена необходимата сигнализация и маркировка, с която всички участници са длъжни да се съобразяват.