събота, 20 април 2013 г.

Община Ракитово се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден”



1100 души от община Ракитово се включиха в инициативата „Да изчистим България за един ден”, като събраният боклук надвиши 30 тона. Мероприятието се проведе под егидата на кмета на общината Любомир Петков, като в него се включиха общинска администрация, всички училища и детски градини,  пещерняците от сдружение „Суткя” , доброволци. Всички включили се в акцията бяха обезпечени с необходимите материали – чували и ръкавици, а събраният боклук бе извозен с помощта на общинска техника. Освен замърсени зони в градската част, почистени бяха стадионът, паркът над „Лъвчето”, местността Калинката, местността зад цеха за телени изделия, Бърдо, около пещера Лепеница, Дъното, алеята към Вилната зона, две вело-трасета.

Общинска администрация Ракитово благодари на всички за положения труд и съпричастност към кампанията „Да изчистим България за един ден”.

Освен за всички включили се в инициативата, специалните аплодисменти са и за ръководството, учителите и учениците от ВУИ „Ангел Узунов”, които подходиха изключително сериозно и старателно към мероприятието.