вторник, 9 април 2013 г.

Учениците от Ракитово с призови места от областните спортни игри

 

    Поредица от добри резултати в областните ученически игри по различни видове спорт записаха младите спортни надежди на Ракитово. Футболният отбор на ОУ „Христо Ботев” Ракитово си извоюва третото място в областните игри, след като победи Белово с 5:2 и загуби от пазарджишкото училище „Г. Бенковски” с 1:6. Отборът на „Г. Бенковски” спечели купата на областен първенец, побеждавайки футболистите от Драгиново с дузпи след 4:4 в редовното време.
    Ученици от  ОУ „Христо Ботев” взеха участие и в областното първенство по шахмат. Във възрастовата група пети - седми клас шахматистите от Ракитово победиха с 4:0 Варвара и завършиха 2:2 срещу Попинци. Третото място беше доста оспорвано, но в крайна сметка ОУ „Хр. Ботев” Ракитово победи с 3:1 СОУ „Иван Батаклиев” Пазарджик. Турнирът бе спечелен от Попинци. В групата осми - десети клас ОУ „Христо Ботев” отново завоюва бронзовите отличия.
    На 16 март в зала „Хебър” в град Пазарджик се проведе областното първенство по волейбол. Момчетата от СОУ „Св. Кл. Охридски” се класираха на 3-то място. На следващия ден, на областното първенство по волейбол за юноши XI-XII клас СОУ „Св. Кл. Охридски” отново заеха 3-тото място.
    На градския стадион „Орчо войвода” в Панагюрище на 23 март се проведе областното първенство по лека атлетика. Лекоатлетите на СООУ „Христо Смирненски”-Ракитово спечелиха второ място в отборното класиране във възрастовата група осми - десети клас. При по-малките момчетата на ОУ „Христо Ботев” се пребориха за второ, а момичетата за трето място.