петък, 10 юли 2015 г.

Левски-Ракитово с престижен хикс срещу легенди на Ботев-Пловдив

Ветераните на Левски/Ракитово/ и Ботев/Пловдив/ приключиха 1:1 в приятелска среща, играна на 04.07.2015г.
Двата тима изиграха три части по 25 минути на градския стадион в Ракитово. Селекционер на домакините от Ракитово бе Никола Попчев, който записа и 30 минути в ролята си на играещ старши треньор на Левски. Съставът на Ботев пък бе предвождан от почетния председател на клуба на ветераните Динко Дерменджиев/Чико/- участник на три световни първенства и главния мениджър на тима Иван Занев.
Отборът на домакините от Ракитово първи стигна до гол в двубоя. В 11-та минута Янко Попчев засече топката пред вратата на противника за 1:0. В 26-та "жълто-черните" изравниха след далечен удар на Иван Кочев.Бившият национал само преди седмица изведе юношите старша възраст на пловдивчани до златните медали на Държавното първенство. В тима на Ботев личаха имената  и на още двама футболисти ,носили екипа на "А"отбора на България-Запрян Раков и Атанас Пашев.
Мачът бе авторитетно ръководен от велинградско съдийско трио с главен арбитър Пламен Керин.
Близо 150 зрители уважиха атрактивната среща. На трибуните бе и известната разследваща журналистка Мария Цънцарова, чиито родословни корени са свързани с Ракитово.
Ангел Станков
Преди началото на приятелския двубой пък се състоя и тържествена церемония. По случай 50-годишен юбилей от името на ОС на БФС-Пазарджик бе награден и заслужилия ветеран Ангел Станков. Неговата дългогодишна кариера освен в родния Левски/Ракитово/ премина и в отбора на "Чепинец"Велинград. Ангел Станков носеше фланелката на велинградския клуб в продължение на 4 сезона в края на 90-те години на миналия век.Призът от футболната централа му бе връчен от Никола Попчев, който е в делегатската листа на Югозападна "В" група.